Activitati

Nou: elaborare proiecte Start-up Nation 2018
Fundatia CDIMM elaboreaza proiecte pentru cei interesati sa obtina o finantare nerambursabila prin programul Start-up Nation Romania.
Cu o experienta de peste 25 de ani in elaborarea de proiecte dedicate obtinerii unor finantari nerambursabile, alaturi de noi aveti sansa realizarii unui proiect de succes.
Cei interesati ne pot conacta la tel. 0262-224870, zilnic intre orele 9.00-16.00
Pentru mai multe detalii CLICK AICI


Prin activitatile sale, Fundatia CDIMM Maramures sprijina intreprinderile mici si mijlocii precum si alte ONG-uri pentru dezvoltarea acestora precum si la implementarea de proiecte. Sprijinul consta in:

1. Consultanta in afaceri
Personalul si colaboratorii Fundatiei CDIMM Maramures acorda consultanta in afaceri firmelor si persoanelor fizice care solicita asistenta in diferite domenii, cum ar fi: Start-up (demarare afacere), Elaborare de analize financiare si evolutie, Elaborare plan de afaceri, Solicitarea unui imprumut, Identificarea metodelor si a costurilor privind pornirea unei afaceri, etc.

2. Instruire si Seminarii
Fundatia CDIMM Maramures organizeaza cursuri de instruire in diferite domenii, cum ar fi: Administrarea afacerilor, Plan de afaceri, Plan de marketing, Proprietate industriala, Dezvoltarea intreprinderilor prin extinderea pietei, Management pentru IMM-uri, etc.
Din anul 2004, Fundatia CDIMM Maramures este autorizata la nivel national ca si furnizor de formare profesionala a adultilor si poate organiza cursuri de instruire autorizate in domeniile: managementul proiectelor si competente antreprenoriale. De asemenea, incapand cu anul 2014, suntem acreditati pentru a furniza servicii de informare si consiliere si servicii de medierea muncii pe piata interna.

3. Elaborarea Planului de Afaceri si a Studiului de Fezabilitate
In acelasi timp, Fundatia CDIMM Maramures elaboreaza documentatii sau isi asista clientii in pregatirea programelor de investitii. Colaborarea se materializeaza prin contracte ferme, fiind posibile mai multe forme de asistenta: Credite bancare, Imprumuturi nerambursabile, Consultanta financiara privind fondurile de investitii, Dezvoltarea afacerii prin joint-venture. Fundatia CDIMM Maramures a participat direct la diverse programe oferind sprijin IMM-urilor in obtinerea de granturi (finantari nerambursabile).

4. Informare pe teme europene pentru cetateni
Aceasta activitate se desfasoara prin Centrul de informare Europe Direct Maramures care functioneaza in cadrul Fundatiei CDIMM Maramures din anul 2008. Centrul este membru in noua Retea Europe Direct 2013-2017, coordonata la nivelul Uniunii Europene de Comisia Europeana, iar in Romania reteaua este coordonata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Misiunea Centrului de informare Europe Direct Maramures este de a promova o cetatenie europeana informata si participativa in randul maramuresenilor, asigurand accesul facil, neingradit, corect, neutru, gratuit si nediscriminatoriu la informatii adaptate nevoilor locale si stimuland dezbaterea si interactiunea la nivel local asupra subiectelor care ne influenteaza viata.

5. Activitati in domeniul Proprietatii Industriale prin CRPPPI Maramures
- accesul liber la biblioteca de Buletine Oficiale de Proprietate Industriala (editate de OSIM);
- sectiunile brevete romanesti, brevete extinse, soiuri de plante, marci, indicatii geografice, design industrial, precum si la publicatii straine in domeniul protectiei proprietatii intelectuale;
- consultanta privind protectia inventiilor, marcilor, designului industrial;
- cercetari documentare in literatura de brevete, marci, indicatii geografice, design industrial, etc;
- cercetari privind riscul de contrafacere a drepturilor de proprietate industriala;
- consultanta privind managementul proprietatii intelectuale.

6. Publicatii si alte documente de informare 
Fundatia CDIMM Maramures are o publicatie proprie numita "Jurnal CDIMM". Acesta este publicata din anul 1995 si este inregistrata la Biblioteca Nationala a Romaniei la ISSN 1454-7007. "Jurnal CDIMM" este o publicatie lunara care se distribuie gratuit si contine informatii utile in domeniul afacerilor precum si alte informatii europene. Colectia poate fi consultata online pe internet la adresa: http://europedirect.cdimm.org/jurnalul-cdimm.
Din anul 1999, Fundatia CDIMM are o editura proprie numita "Editura Fundatiei CDIMM Maramures". Activitatea editurii este orientata catre sectorul IMM-urilor si are ca scop diseminarea informatiilor privind Uniunea Europeana.