Despre noi

Fundatia "Centrul pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii" Maramures (Fundatia CDIMM Maramures) a fost infiintata in anul 1994 la initiativa unui grup local format din reprezentanti ai institutiilor publice, autoritati publice locale, banci locale si firme private. Fundatia a fost infiintata cu sprijinul Programului PHARE al Uniunii Europene, ca parte a Programului PHARE R9207, primul program european care a vizat direct sectorul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urile) din Romania. Fundatia CDIMM Maramures a fost creata ca organizatie non-profit, non-guvernamentala si apolitica.
Obiectivul Fundatiei CDIMM Maramures este sprijinirea dezvoltarii sectorului privat de intreprinderi mici si mijlocii la nivel local sau prin filiale. De asemenea, fundatia sprijina dezvoltarea ONG-urilor locale.

Inca de la infiintare au fost initiate si implementate diverse proiecte (peste 100) care sa sprijine in special intreprinderile mici si mijlocii din Judetul Maramures, dar si alte ONG-uri locale. De asemenea, am fost preocupati pentru dezvoltarea unor activitati in cadrul organizatiei: servicii de consultanta generala si specializata; organizarea de cursuri de instruire autorizate (competente antreprenoriale, management de proiect - initiere si perfectionare) si alte module de instruire (plan de afaceri, administrarea afacerilor, marketing, proprietate intelectuala, etc.); elaborarea de planuri de afaceri si studii de fezabilitate, incubarea de noi afaceri, informare pe teme europene, servicii privind proprietatea industriala, elaborarea de publicatii si alte documente de informare. 

Din anul 2004, Fundatia CDIMM Maramures este autorizata la nivel national ca si furnizor de formare profesionala a adultilor si poate organiza cursuri de instruire autorizate in domeniile: managementul proiectelor si competente antreprenoriale. De asemenea, incapand cu anul 2014, suntem acreditati pentru a furniza servicii de informare si consiliere si servicii de medierea muncii pe piata interna.

In anul 1998 a fost creat un Incubator de afaceri in Baia Mare care a functionat pana in anul 2013 si a oferit spatii pentru firme si alte servicii specifice pentru acestea.
In perioada 1999 - 2007 a functionat in cadrul organizatiei, Centrul Euro Info Baia Mare, care a oferit servicii de informare, asistenta, consultanta si documentare pentru IMM-uri. Centrul Euro Info Baia Mare a facut parte din reteaua europeana administrata si finantata de Comisia Europeana prin Directia Generala Intreprinderi.
Incepand cu anul 2008, in cadrul Fundatiei CDIMM Maramures, functioneaza Centrul Europe Direct Maramures care furnizeaza cetatenilor din Judetul Maramures servicii specifice de informare pe teme europene.

In anul 1999 a fost infiintat in cadrul Fundatiei CDIMM Maramures, Centrul Regional pentru Promovarea si Protectia Proprietatii Industriale Maramures. Centrul a demarat la initiativa OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) si a Fundatiei CDIMM Maramures si este integrat intr-o retea nationala formata din 14 centre regionale.

Fundatia CDIMM Maramures a efectuat anterior cercetari de piata in vederea identificarii nevoilor IMM-urilor sau a celor care doresc sa isi dezvolte o afacere. Rezultatul acestor cercetari este folosit de Fundatia CDIMM Maramures sa isi dezvolte servicii adaptate acestor nevoi precum si sa implementeze diverse proiecte care sa vina in sprijinul antreprenorilor. Cea mai recenta cercetare a fost realizata in perioada 12 septembrie 2016 - 10 octombrie 2016 de Fundatia CDIMM Maramures împreuna cu partenerul media New Novotek SRL, în vederea determinarii interesului persoanelor cu domiciliul în Regiunea de Nord Vest de a demara o afacere si de a participa la un program de sprijinire a startup-urilor. Cercetarea a fost efectuata cu scopul realizarii unui proiect în cadrul apelului "România Start Up Plus" si obtinerii unei finantari prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 (POCU 2014-2020), Axa prioritara 3 "Locuri de munca pentru toti", Obiectivul specific 3.7. Cresterea ocuparii prin sustinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana. Cercetarea a fost realizata online pe un esantion de 131.959 persoane din Regiunea Nord Vest.
Raport cercetare de piata 2016_Regiunea NV

Presedinte Consiliu Director: Nicolae DASCALESCU